Pieter Grinwis bezoekt melkveehouders in Ommen

Bezoek 2022 Pieter Grinwis 2.jpeg
CU logo onder elkaar blauw.png
Door ChristenUnie Ommen op 2 maart 2022 om 20:15

Pieter Grinwis bezoekt melkveehouders in Ommen

Tweede kamerlid voor de ChristenUnie, Pieter Grinwin bezocht samen met een aantal ChristenUnie vertegenwoordigers uit het Vechtdal, een aantal melkveehouders op de boerderij van Han Kraaijvanger en zijn zoon.

We werden zeer gastvrij ontvangen met koffie en thee op de deel van de boerderij. Het gesprek ging vooral over de huidige politiek met haar maatregelen ten aanzien van reductie in stikstof depositie binnen de landbouw. De eisen voor Natura-2000 gebieden zijn zodanig streng en voor bepaalde habitatten zelfs niet haalbaar. Pieter, die landbouw in zijn portefeuille heeft, bleek een goede gesprekspartner voor dit thema.

Bij de melkveehouders, Ronald van der Horst, Henk Hiemstra en Han en zijn zoon was er sterke onvrede over de onduidelijkheid van de maatregelen en de processen die hieraan ten grondslag liggen. Ook leeft de onzekerheid of het nieuwe pakket van eisen wordt ingehaald door nieuwe set aan eisen. Boeren hebben behoefte aan duidelijkheid voor de lange termijn. Er wordt door allerlei instanties beleid gemaakt over de hoofden van de boeren en worden te weinig betrokken bij het opstellen en uitvoeren van dit beleid. De zoon van Han gaat ter zijne tijd de boerderij overnemen en gaat de overgang maken naar biologisch, dat meer grond vereist voor de huidige 100 koeien.

Het was een goede ontmoeting met leer momenten voor beide kanten en eenieder geen tevreden huiswaarts.

Labels: