Warm hart voor initiatief als kledingbank

Bezoek 2022 - Kledingbank 1.jpeg
CU logo onder elkaar blauw.png
Door ChristenUnie Ommen op 2 maart 2022 om 17:00

Warm hart voor initiatief als kledingbank

De ChristenUnie was op bezoek bij de kledingbank. In korte tijd heeft deze kledingbank het belang er van al bewezen. Ook dit is weer een van de vele vrijwilligersinitiatieven in Ommen die iets weergeven van samen zorg dragen voor de samenleving. “Waardering dus”, aldus de kandidaten van de ChristenUnie.

Op 23 maart bracht de ChristenUnie een bezoek aan de kledingbank in Ommen. Het was een inspirerend bezoek! We werden hartelijk ontvangen door het bestuur en een aantal vrijwilligers van de kledingbank. Er werd een rondleiding gegeven en tijdens het genot van een kop koffie is er gesproken over de kansen en mogelijkheden die de kledingbank voor de gemeente Ommen aanbiedt.

Gezinnen kunnen zich aanmelden voor de kledingbank, een gezin mag om de 6 weken in een uur een aantal kledingstukken uitzoeken. Door de grote aanvoer van kledingstukken, heeft de doelgroep keuze in kledingstukken, wat als uitermate positief wordt ervaren.

Een van de bestuursleden maakte zelf gebruik van de kledingbank. Daarvoor ging ze naar Hardenberg. Het idee werd geopperd om ook in Ommen een kledingbank op te zetten. Na het nodige denk- en regelwerk draait vanaf 22 februari 2021 de kledingbank in Ommen. Veel hulp is verkregen van de provincie, zoals de 4D makelaar die goede hulp heeft geboden.

Voor een jaar is de financiële huisvesting gewaarborgd. Het bestuur laat zich graag informeren over eventuele mogelijkheden in het inloophuis dat mogelijk gevestigd wordt aan de Haven.

De kledingbank is gestart met 40 gezinsleden, inmiddels zijn er 123 gezinsleden. Aan deze explosieve groei is te zien dat er een grote behoefte is aan dit initiatief. Vanuit de gemeente was dit volgens het verwachtingspatroon. De doelgroep is in principe hetzelfde als bij de voedselbank. Mensen die in de bijstand zitten, of er net onder, komen in aanmerking.

De ChristenUnie heeft hart voor de doelgroep die hier komt. We waarderen het enorm dat zo’n mooi team van vrijwilligers zich hiervoor in wil zetten. “Dit initiatief wordt heel warm gedragen.” Vond lijsttrekker Marleen Hemstede. “Maar het geeft ook aan dat er meer moet gebeuren in onze samenleving. Daarom is het goed dat Minister Carola Schouten zich speciaal met het vraagstuk van armoede gaat bezig houden. Of je het nu hebt over de kledingbank, de voedselbank of andere initiatieven: deze initiatieven maken duidelijk dat er iets moet gebeuren aan armoede en inkomens.”

Bezoek 2022 - Kledingbank 2

Labels: