Dat zijn onze kandidaten. De nummer 13 t/m 7!

Verkiezingen.jpg
CU logo onder elkaar blauw.png
Door ChristenUnie Ommen op 13 januari 2022 om 19:57

Dat zijn onze kandidaten. De nummer 13 t/m 7!

Wie zijn die mensen op de lijst van de ChristenUnie Ommen.  Vanaf 20 tot en met 14 hebben we ze voorgesteld. De nummers 13 tot en met 7 staan net achter de top zes. Wie zijn ze? Waarom ChristenUnie? Met de nummer 13 tot en met 7 zijn we bijzonder blij. Mensen met verschillende achtergronden, jong en aankomend, of met een brede ervaring en ruime blik.

“Veel mensen die een huisdier hebben, kennen mij! Heb je er geen, dan kost het wat meer moeite.”, aldus nummer 13 Kasper Stroobosscher. Hij is als dierenarts werkzaam in Ommen. “Zo ken ik de Ommer samenleving goed en met mijn kennis en ervaring wil ik de Christenunie Ommen graag steun geven. “Het is goed dat er in Ommen veel saamhorigheid is, maar ook dat er oog is voor eenzaamheid. De Christenunie is een partij die vanuit haar christelijke waarden daar oog voor heeft.”

Kaj van der Mooren (nr. 12) woont aan de grens van Ommen, in het gebied van de Ommerschans. “Door mijn werk kom ik in aanraking met jongeren die speciale begeleiding nodig hebben op school vanwege een letsel. Onderschat de vraagstukken van jongeren niet zou ik de ChristenUnie willen meegeven. Juist de gemeente kan in de begeleiding van jongeren veel betekenen. Ik weet dat de ChristenUnie juist voor die groep een groot sociaal hart heeft.”

De nr. 11 van de ChristenUnie is Herman Weelink. Wie is hij? “Ach, ik ben gewoon een Ommenaar met hart voor Ommen. De ChristenUnie is de partij die mijn vertrouwen heeft. Recht en integer politiek bedrijven vanuit een christelijk hart voor de medemens. Daarom sta ik op de lijst.”

Op nr. 10 staat Gineke de Bruine. Ze woont nog niet zolang in Ommen, maar is hier al geruime tijd actief als teamleider bij Vluchtelingenwerk in onze regio. Zij kent daarmee heel veel vraagstukken rond de integratie van vluchtelingen. Voor de ChristenUnie is Gineke een welkome aanvulling met kennis op ingewikkelde thema’s als integratie, hulp en bijstand aan vluchtelingen en de zoektocht naar huisvesting en opvang. Bovendien drijft ook haar organisatie op de inzet van vrijwilligers. Juist die vrijwilliger wordt steeds belangrijker voor het functioneren van de samenleving. “Samen recht doen betekent voor mij: Oog houden op voldoende inzet van middelen voor vrijwilligers en organisaties die integratie van mensen in allerlei omstandigheden bevorderen.” , aldus Gineke. Zij wil zich daarvoor sterk maken.

Wat moeten we over onze nr.9 nog vertellen. Gerrit Jan Bolks was al eerder actief in de gemeenteraad als fractievoorzitter van de ChristenUnie. Hij kent de raad en het raadswerk. Hij weet hoe de hazen lopen.  Hij is geboren in Collendoorn, zeven kilometer buiten de gemeentegrens van Ommen.  Zo’n twintig jaar geleden werd de ChristenUnie opgericht en begon hij in de gemeenteraad. Eerst op het gebied van natuur en ruimte, later als fractievoorzitter die het hele palet aan de gemeentelijke taken en verantwoordelijkheden overziet. Als nummer 9 rol je niet zo de raad binnen, maar als de nood aan de man komt kun je een beroep op Gerrit Jan doen. Zijn ervaring brengt hij ook graag in. Als boerenzoon en bioloog is hij actief betrokken bij natuurontwikkeling en biodiversiteit. “De ChristenUnie zet zich in voor biodiversiteit en de klimaatopgave. Dat spreekt mij aan. Mensen moeten als rentmeester de aarde goed doorgeven aan de volgende generatie”. Hij werkt vanuit een burgerinitiatief aan de herontwikkeling van de Ommermars voor natuur en mens. Je kunt hem ook rustig aanspreken in het Nedersaksisch, want in zijn vrije tijd is hij ook nog bestuurlijk actief voor de Overijsselacademie. 

Daniëlle Drok is met haar 23 jaar de jongste kandidaat op de lijst van de ChristenUnie. Ze staat op plaats 8. Daniëlle zit in haar laatste jaar van de pabo. Al jong ben ik geïnteresseerd geraakt in de politiek en ben ik een aantal jaar geleden lid geworden van de ChristenUnie. “Wat mij aanspreekt inde ChristenUnie is dat het een sociaal karakter heeft. Ik vind het belangrijk dat een partij oog heeft voor de kwetsbaren in de samenleving.”Daniëllewil zich ook inzetten voorhet onderwijs. Onderwijs leidt tot groei en ontwikkeling. “In de praktijk zie ik wekelijks hoe belangrijk het is voor kinderen om naar school te gaan. Om met Mandela te spreken: Onderwijs is het machtigste wapen om de wereld te veranderen.”

Onze nr. 7 heeft weloverwogen voor de ChristenUnie gekozen, omdat ze politiek bedrijft vanuit christelijke waarden voor een rechtvaardiger maatschappij. “De ChristenUnie wil recht doen mensen die niet mee kunnen komen en hulp nodig hebben.” zegt de 28-jarige Bart Visser.  Samen met mijn vrouw woont al weer enige tijd in Ommen. “Ik ben een echte natuurliefhebber en kan in Ommen dan ook erg genieten van de prachtige omgeving.” Recht doen is voor hem ook een kernwaarde van de ChristenUnie, die van toepassing is op de omgang met de schepping. “Steeds meer zien we de effecten van onze manier van leven en consumeren op de natuur, klimaat, maar ook mensen in de derde wereld.” Dat thema gaat hem als natuurliefhebber dan ook in het bijzonder aan het hart. “Samen recht doen betekent voor mij kritisch kijken naar effecten van ons eigen handelen eneen opdracht om de aarde te bewaren voor toekomstige generaties.”Als redacteur van het verkiezingsprogramma heeft de ChristenUnie Ommen al volop gebruik gemaakt van het politieke talent van Bart.  

Labels: