Dat zijn onze kandidaten. Dat is onze lijst van nr. 20 t/m 14!

Verkiezingen.jpg
CU logo onder elkaar blauw.png
Door ChristenUnie Ommen op 8 januari 2022 om 09:36

Dat zijn onze kandidaten. Dat is onze lijst van nr. 20 t/m 14!

De komende weken stellen we de ChristenUnie-kandidaten op de lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen voor. Wie zijn ze? Waarom ChristenUnie? We beginnen aan het eind en sluiten de presentatie af met onze lijsttrekker Marleen Hemstede. Dus in omgekeerde volgorde gaan we van nr. 20 naar nr. 1. Deze keer komen we tot en met nummer 14. Voor deze groep geldt dat ze ChristenUnie vooral een duw in de rug willen geven.

Jan Westert (nr. 20) is als lijstduwer een oudgediende binnen de ChristenUnie.  “De partij zit in mijn bloed. Ik hou van het christelijk sociaal denken over mens en samenleving. Aandacht voor de kwetsbare mens is wat mij betreft het belangrijkste. Daar hebben we overheid voor nodig die dienstbaar wil zijn en recht doen. En die minder hecht aan die ‘heilige bureaucratie met vaak verstikkende regels’. De overheid moet weer naast mensen gaan staan. Ik ben voorzitter van de afdeling Ommen en gun onze partij een optimale uitslag. We hebben een sprankelende top zes.  Als statenlid voor de ChristenUnie Overijssel kan ik mooi voor verbinding zorgen tussen Ommen en Overijssel.”

Wie Arend Spijker (nr. 19) zegt, denkt meteen aan de boswachter met hart voor de natuur en oog voor biodiversiteit en duurzaamheid. “De natuur is een van de belangrijkste onderwerpen waar de ChristenUnie volop mee te maken heeft. Kennis vanuit de praktijk is een belangrijke voorwaarde. Ik zet mij graag in om die natuur te beschermen, maar ook voor natuureducatie, zoals bij de Ommermars. Daar kunnen we kinderen liefde voor de natuur laten zien. Maar er zijn heel veel plekken in Ommen om kinderen en volwassenen kennis met de natuur te laten maken. De scholen en  de gemeente zouden samen met vrijwilligers een mooi programma voor kinderen kunnen maken.”

Op 18 staat Hugo Tromp. In het dagelijks leven werkt Hugo bij Staatsbosbeheer. Eerst als teamleider van de boswachters in Salland en Twente en sinds 2021 werkt hij als adviseur op het gebied van maatschappelijke arbeidsparticipatie. Voor de ChristenUnie zit hij in het algemeen bestuur van waterschap Vechtstromen. “Het belang van water zal de komende jaren alleen maar toenemen. Denk aan de droogte en de extreme buien. Water en klimaat zijn de grote opgaven van deze tijd. Je ziet het bijvoorbeeld aan al het werk dat de afgelopen tijd is gedaan aan de ruimte voor de Vecht. Ruimte voor water en natuurlijk landschap kunnen samen op gaan.“

Jos Maessen (nr. 17) is uit Amsterdam neergestreken in Giethmen. “Ik was als vakantieganger al verknocht aan Giethmen.” Zijn inzet voor de ChristenUnie combineert hij graag met een bijdrage aan de lokale gemeenschap. “Bovendien wil ik mijn kennis en ervaring uit grote gemeentelijke organisaties graag delen, ook als het gaat over energie en klimaat.” Twitter (@maessenjos) gebruik ik voor feitelijke discussies over inhoudelijke vraagstukken dus daar kan je mijn standpunten makkelijk terugvinden.

Henk Hiemstra (nr. 16) is biologisch boer in de Vinkenbuurt. Zijn boerderij is vanouds nauw verbonden met de Ommerschans. Henk is ook secretaris van de ChristenUnie Ommen. Hij zoekt graag samen met de ChristenUnie naar nieuwe mogelijkheden. “Ik denk dat wij een stel goede kandidaten en een mooie lijst hebben. Samen met onze wethouder Bart Jaspers Faijer willen zij aan het werk voor Ommen en haar inwoners. We staan voor samen recht doen.’’

Uit Lemele komt Henri ten Kleij (nr. 15). Hij geeft de ChristenUnie graag een duw in de goede richting.  “In Lemele kan de ChristenUnie stemmen winnen. Samen kunnen we iets betekenen voor de kernen in de gemeente Ommen. Denk aan het behoud van voorzieningen en de mogelijkheid voor jongeren om er een woning te vinden. Lemele verdient meer aandacht van de ChristenUnie en andersom.”

Het boerenbedrijf zit in de genen van Ronald van der Horst (nr. 14). Hij zet het ouderlijk bedrijf in Witharen voort. “De boer heeft het best moeilijk in deze tijd. Er wordt veel van boeren gevraagd. Kringlooplandbouw is als uitgangspunt niet gek, maar de weg er naar toe vraagt om samen optrekken met boeren. Die discussie voer ik ook als boer in de ChristenUnie. Je komt alleen verder door met elkaar het gesprek over de toekomst goed te voeren. Zo mogen ChristenUnie-stemmers mij kennen.”

Labels: