De Lemeler Esch, niet zomaar een es

Logo lemelereschmaandag 26 februari 2018 12:23

Op hun website schrijven de eigenaren van de natuurcamping de Lemeler Esch Tinus en Wilma Ellenbroek, dat groen ondernemen voor hen vanzelfsprekend is. Dat vraagt om een werkbezoek van de ChristenUnie, die groen en duurzaam hoog in het vaandel heeft staan.
Tijdens het lunchgesprek werd duidelijk gemaakt op welke waardevolle manier deze camping zich kan onderscheiden van de andere vele campings in Ommen. Het maatschappelijk verantwoord ondernemen komt op verschillende fronten naar voren. Er zijn bijvoorbeeld goede contacten met de Maat, de school voor praktijkonderwijs in Ommen, over stageplaatsen. Maar ook uit de inrichting van het campingterrein blijkt dat het terrein wordt gebruikt en niet uitgebuit. Er zouden meer plaatsen dan de tegenwoordige ruim 200 mogelijk zijn. Maar bij de Lemeler Esch gaan economische belangen, cultuur maatschappelijke belangen én natuurbelangen samen. En de wijze waarop Wilma en Tinus dat ons vertellen, onderstreept dat. Niet voor niets sleepte de Lemeler Esch verschillende waarderingen, waaronder de prestigieuze Green Key Award in de wacht.
Zeer actueel is het optreden van Tinus Ellenbroek in de kwestie uitbreiding vliegveld Lelystad en de gevolgen voor recreatiebedrijven. Voor Tinus en Wilma, zeker gelet op hun instelling om hun natuurcamping te runnen, een zaak van levensbelang.
Voor ons als ChristenUnie in Ommen een eyeopener, hoe een uitgebalanceerde belangenbehartiging zich in de praktijk manifesteert.

https://www.lemeleresch.nl/camping/persoonlijk

« Terug