Natuurcamping de Roos staat op een unieke locatie aan een zijarm van de Vecht

IMG_0263zaterdag 24 februari 2018 09:59

ChristenUnie Ommen bracht op vrijdag 23 februari een werkbezoek aan een van de oudste campings in Nederland, camping de Roos in Beerze.

Momenteel wordt deze camping beheerd door de derde generatie de Roos. Ze biedt 300 plaatsen op dit 27 hectare natuurgebied waarbij voor zover mogelijk de ecologie goed wordt bewaakt. Familie de Roos moet steeds weer het hoofd bieden aan allerhande natuurverschijnselen als overstromingen bij hoog water en dientengevolge erosie van het terrein.
Familie de Roos heeft hart voor hun unieke inrichting van deze natuurcamping gericht op een specifieke doelgroep, waarbij de kenmerken eenvoud en natuureducatie van toepassing zijn.
De zijarm van de Vecht biedt een prachtig stuk zwemwater met zeer hoge waterkwaliteit en de omgeving is een verblijfplaats voor onder andere dassen, ijsvogels en reeën. Voor de natuurliefhebbers en mensen die van de rust houden is deze camping van harte aanbevolen. ChristenUnie is blij met deze groep natuurcampings dat tegemoet komt aan de behoeften van een groep toeristen en waakt over het behoud van de natuur.

« Terug