Gesprek met jongeren Beerzerveld en Mariënberg

IMG_5004.JPG gesprek jongeren Beerzerveld en Marienbergmaandag 22 januari 2018 14:29

Vanuit de ChristenUnie Ommen en Hardenberg hadden Jan Westert, Simone Hof en Hans Odink een mooi gesprek over geloof en politiek. De thema's raakten aan de waarden die de ChristenUnie van belang vindt. Zo waren we benieuwd naar de opvattingen over de vrijheid van godsdienst in relatie tot de islam. Voor de 35 aanwezigen was die vrijheid belangrijker dan inperking van die vrijheid in relatie tot de islam. Bij de discussie over een moskee in de buurt ging het meer over paal en perk stellen aan geluidsoverlast dan over de vraag naar de moskee als zodanig.
De populistische politiek van Wilders bleek bij de jongeren weinig zoden aan de dijk te zetten. De 'joods christelijke traditie' wordt handig gebruikt, maar is niet oprecht. En Wilders heeft tot nu toe wel veel geroeptoeterd, maar nog nergens een oplossing voor aangereikt.
De winkelsluiting op zondag is voor de jongeren een dilemma. Ze hechten aan het thema rust tegenover de 24-uurs economie, ruimte voor een kerkdienst, maar vinden het handhaven van de winkelsluiting niet het belangrijkste thema waarop christelijke politiek zich moet onderscheiden. In een democratische rechtsstaat heb je ook met anderen rekening te houden. Verdedig de rust op bredere gronden, die in de samenleving ook hout snijden, zo viel ongeveer te concluderen. Belangrijk worden ook thema's als klimaat, schepping en de waarde van het leven gezien.

« Terug