2020: een bewogen jaar

Gerard-Marsman.jpgzaterdag 19 december 2020 16:57

Afgelopen donderdag 16 december duurde de digitale raadsvergadering in Ommen precies 12 minuten. De burgemeester had nog een afsluitende kerstboodschap en precies na 15 minuten verdwenen de gezichten één voor één van het scherm. Het politieke vergaderseizoen 2020 zat erop.

Die 12 minuten durende raadsvergadering stond absoluut niet model voor wat er dit jaar is gebeurd. Wat een jaar! Dit stond volledig in het teken van het corona virus. Na de aanvankelijke schok in maart en april waar alle vergaderingen uitvielen, werd de draad in mei weer opgepakt. We leerden MS Teams kennen, soms ook Zoom en heel langzaam kwam het weer op gang. In juli van dit jaar was er zelfs weer een fysieke gemeenteraad in het Vechtdagcollege (corona-proof). Na de zomervakantie ging het weer helemaal fout en was naar een schermpje turen ons enige contact met collega’s en vaak ook met de samenlevering. Op heel kleine schaal waren bezoeken soms nog wel mogelijk.

 Onze strubbelingen om toch door te kunnen gaan met vergaderen en besluiten nemen, het liefst ook zo veel mogelijk met het betrekken van de samenleving, staan in schril contrast met wat er om ons heen gebeurde. Schrijnende situaties in ziekenhuizen en verzorgingscentra, geen bezoek mogen ontvangen, eenzaamheid, stervende mensen, geen afscheid kunnen nemen van dierbaren, verschrikkelijk. Ook een economie die in bepaalde sectoren helemaal stil is komen te staan. Het zet je stil en doet je beseffen dat wij als mens maar klein en nietig zijn. We denken dat we “in control” zijn, dat onze wereld maakbaar is. Kijk naar het jaar 2020 en je beseft niets is minder waar.

 Daarom is het ook zo mooi dat we kerst mogen vieren. Het feest van de geboorte van Jezus. God die zijn eigen zoon als een kwetsbaar kind naar de mensen stuurt om ons hoop te geven voor de toekomst. Die toekomst gaat veel verder dan het starten van vaccinatie programma’s direct volgend jaar, die hoop is er voor de eeuwigheid.

En met die wetenschap laden we ook onszelf weer op, ook binnen onze fractie. Je inzetten voor de bloei van je stad staat er zo mooi geschreven in het bijbelboek Jeremia. Het jaar 2021 kent voor de gemeente Ommen uitdagingen genoeg, wij komen daar later op terug.

 De fractie van de ChristenUnie Ommen wenst iedereen gezegende kerstdagen en een hoopvol 2021 toe

 Namens de fractie van de ChristenUnie, Ommen

Gerard Marsman, fractievoorzitter

Afbeelding1.png

« Terug

Reacties op '2020: een bewogen jaar'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.