Wethouder Bart Jaspers Faijer weer beschikbaar

thumbnail_Bart Jaspers Faijer.pngvrijdag 01 oktober 2021 19:18

ChristenUnie Ommen is blij dat wethouder Bart Jaspers Faijer zich beschikbaar heeft gesteld voor een volgende periode. Jaspers Faijer werd door de ChristenUnie in 2018 als kandidaat-wethouder afkomstig uit Rouveen (gemeente Staphorst) naar voren geschoven. Hij heeft de afgelopen jaren met veel plezier deze functie in Ommen vervuld en is opnieuw beschikbaar.

Bart Jaspers Faijer is 52 jaar. Hij is een geboren bestuurder. In de periode dat hij in Ommen wethouder was werd hij tot twee keer toe genomineerd als beste bestuurder; eenmaal voor algemeen bestuurder en eenmaal voor de kleine gemeenten. In zijn tijd in Ommen heeft Bart Jaspers Faijer zich laten kennen als toegankelijk en open bestuurder die graag tussen de mensen staat. “Hij verstaat de Ommer mentaliteit en geniet van de gemeenschapszin in Ommen. Bart is een uitermate coöperatief ingestelde bestuurder. Dat past bij onze partij.”, aldus Jan Westert, voorzitter van de ChristenUnie Ommen.

Ook lijsttrekker bij de komende gemeenteraadsverkiezingen van de ChristenUnie, Marleen Hemstede is ingenomen met de bereidheid van Bart Jaspers Faijer. “Bart is kwaliteit. Hij staat voor een goede samenwerking met onze fractie, maar vooral is hij wethouder voor alle Ommenaren. Zijn verbindend eerlijke opstelling sluit aan bij onze partijwaarden. We hopen dat we als partij kunnen meedoen bij een volgende coalitie. Dan schuiven we Bart graag weer naar voren als kandidaat voor het wethouderschap. Uiteraard vraagt dit om een goede verkiezingsuitslag. Maar daar zetten we ons graag voor in.”

Als wethouder had Jaspers Faijer een stevige portefeuille. Zo trok hij voor de gemeenten, waterschappen en provincie in West Overijssel de regionale energiestrategie. Hij is verantwoordelijk voor wonen en de kernen in Ommen en voor de ontwikkeling van het stadscentrum. De WMO en de ouderenzorg als onderdeel van het sociaal domein is een belangrijk thema. Jaspers Faijer: “het sociaal domein maakt dat je tussen en naast mensen staat. Je hebt te maken met de kwetsbare kanten van het leven: zorg, armoede, eenzaamheid, jeugdproblematiek, verslaving. Het is een voorrecht om als bestuurder zo bezig te kunnen zijn. Het sluit aan bij het hart van de ChristenUnie, de partij die mij heeft voorgedragen.” Over de afgelopen jaren in Ommen zegt Bart Jaspers Faijer: “Ik heb in het college en met de raad goed kunnen samenwerken. Ik hoop dat ik de kans krijg om in een volgende periode dat opnieuw te kunnen doen. Ik blijf graag beschikbaar als kandidaat wethouder namens de ChristenUnie. Ik hou van een bestuur dat collegiaal samenwerkt. Betrouwbaarheid, integriteit en openheid zijn voor mij heel belangrijke waarden als bestuurder.”

« Terug

Reacties op 'Wethouder Bart Jaspers Faijer weer beschikbaar'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.